Ingredienser

Opskrift til 4 personer

Lammekølle

Lammekølle
1 stk.
Bagekartofler
4 stk.
Olivenolie
3 spsk.
Usprøjtede appelsiner
2 stk.
Hvidløg
8 fed
Friske rosmarinkviste
3 stk.
Salt
Peber

Salad du jour

Hjertesalat
1 stk.
Agurk
½ stk.
Dadeltomater
10 stk.
Olivenolie
2 spsk.
Hvid balsamicoeddike
1 spsk.
Salt
Peber
Print opskrift

Fremgangsmåde

Lammekølle i fad med rosmarin-kartofler og appelsin.

Lammekølle:
Skrub kartoflerne, og skær dem i ½ cm tykke skiver.
Læg dem i et stort ovnfast fad beklædt med bagepapir.
Dryp med olie.

Skær appelsinerne i både. Læg lammekøllen over kartoflerne sammen med appelsinbåde og de hele fed hvidløg.
Drys med rosmarin, og krydr med salt og peber.
Steg det hele i en 180°C varm ovn i ca. 50 minutter.

Salad du jour:
Skyl og snit hjertesalaten fint.
Skyl agurken, flæk den, og skrab kernerne ud.
Skær den i ½ cm tykke skiver.
Skyl tomaterne, skær dem i halve, og vend dem sammen med salat og agurk.
Rør olivenolie og balsamicoeddike sammen, krydr med salt og peber, og hæld det over salaten.

Skysauce:
Skyen fra den stegte lammekølle koges ind til passende konsistens og smages til med salt og peber, ved anretning hældes skysaucen over kødet.