Lammekølle i fad med rosmarin-kartofler og appelsin
Ingredienser
Opskrift til 4 personer
Lammekølle
Salad du jour
Fremgangsmåde
Lammekølle i fad med rosmarin-kartofler og appelsin.
Lammekølle:
Skrub kartoflerne, og skær dem i ½ cm tykke skiver.
Læg dem i et stort ovnfast fad beklædt med bagepapir.
Dryp med olie.
Skær appelsinerne i både. Læg lammekøllen over kartoflerne sammen med appelsinbåde og de hele fed hvidløg.
Drys med rosmarin, og krydr med salt og peber.
Steg det hele i en 180°C varm ovn i ca. 50 minutter.
Salad du jour:
Skyl og snit hjertesalaten fint.
Skyl agurken, flæk den, og skrab kernerne ud.
Skær den i ½ cm tykke skiver.
Skyl tomaterne, skær dem i halve, og vend dem sammen med salat og agurk.
Rør olivenolie og balsamicoeddike sammen, krydr med salt og peber, og hæld det over salaten.
Skysauce:
Skyen fra den stegte lammekølle koges ind til passende konsistens og smages til med salt og peber, ved anretning hældes skysaucen over kødet.
